Zeilen in Zeeland

No menu items have been found.

Zeiltochten in Zeeland

Een dag naar het Grevelingenmeer, meerdere dagen over de Oosterschelde? Zeilen combineren met een uniek bezoek aan Zierikzee? Er is veel mogelijk!

Zeilarrangementen

9.30 – 10.00 uur:
Ontvangst aan boord met thee of koffie en wat lekkers.

10.00 uur:
Uitleg en rondleiding aan boord, uitreiking reddingsmiddelen. Op basis van de verwachte windsterkte en windrichting bepalen we samen wat onze bestemming zal zijn.

12.00-13.00 uur:
Rond het middaguur zullen we een plekje opzoeken voor een lekkere lunch aan boord of aan wal.

17.00 uur:
Aankomst in de thuishaven praten we na het aftuigen, onder het genot van een drankje nog even na.

18.00 uur:
Afscheid en wellicht tot een volgende keer.

Meerdaags arrangement
Binnen Zeeland, richting België of zelfs Engeland.
U wordt ingewijd in de wereld van de windrichtingen, getijden en vaargeulen. Hoe werken de plotter, marifoon of het verkeersscheidingsstelsel op de Noordzee?
Of we het doel van uw tocht gaan halen bepalen hoofdzakelijk het weer en de wind. Dat het onderweg zijn het mooiste is gaat u beleven.

Diverse zeiltochten vanaf Zeeland 

Grevelingentocht

De Grevelingen is het grootste zoutwatermeer in Europa. Na de afsluiting van de Grevelingen in 1971 ontstond in totaal zo’n 3000 hectare nieuw land.
Een aantal zandplaten viel permanent droog en langs de randen van de Grevelingen kwamen de schorren en een groot deel van de slikken droog te liggen.
De Slikken van Flakkee en de Slikken van Bommenede zijn hier voorbeelden van. De natuur heeft hier vrij spel.
In de oeverzones ontwikkelde zich een geleidelijke overgang van zout naar zoet. Door de unieke ligging en de vele overspoelingszones met zout water handhaven zich in deze gebieden bijzondere planten. Enkele gebieden zijn afgesloten voor publiek in verband met de kwetsbaarheid van de daar voorkomende bijzondere planten en/of broedende vogels. 

Oosterscheldetocht

Afhankelijk van wind en stroming plannen we een tocht naar Zierikzee of via Oosterschelde de Roompot naar Colijnsplaat. Hierbij passeren we de Zeelandbrug, de imposante overspanning met zijn 52 pijlers tussen Schouwen- Duivenland en Noord-Beveland.
Een stop in de havenkom van Zierikzee biedt de mogelijkheid voor een kort bezoek aan deze prachtige eeuwenoude stad.
Bij een weekendtocht kunnen we doorvaren richting de Deltawerken naar de haven van Burghsluis. Wie weet spotten we bij gunstig tij een zeehondje of een bruinvis.
De Oosterschelde is een nationaal park. De Oosterschelde is oorspronkelijk een riviermonding. Die door de aanleg van de Deltawerken in 1986 veranderde in een ondiepe zeearm: kilometers zout water, waarvan bijna een derde bij eb droogvalt. In 2002 kreeg dit natuurgebied de status van Nationaal Park – het grootste van Nederland.

welke zeiltocht in zeeland kies jij?

Zierikzee

We zeilen richting en door de Zeelandbrug en meren aan in Zierikzee. Na de stad verkend te hebben lunchen we. Hierna weer vertrek richting de Zeelandbrug en de thuishaven.

Willemstad

We varen via de Krammersluizen het Volkerak op en door de Volkeraksluis het Hollands Diep op. Na het bezoek aan Willemstad lunchen we en zeilen terug naar de thuishaven.

Grevelingen

We vertrekken naar de Grevelingensluis, waar we toegang krijgen tot het Grevelingenmeer. Het grootste zoutwatermeer van Europa. Een heerlijk meer om te relaxen, te ankeren en te zwemmen. 

Oosterschelde

We vertrekken uit de haven via de Krabbenkreek naar de Oosterschelde. Met een fantastisch uitzicht op de Zeelandbrug, maken we via Wemeldinge het rondje compleet en keren we weer terug naar de haven.

Relaxdag

Bij een zeer warme dag kunnen we tussendoor ook een duik nemen op het heerlijke zoute water, lekker voor anker of aan een meerboei.

WAT VONDEN ONZE GASTEN VAN de zeiltochten in ZEELAND?

Uit onderstaande recensies van tevreden gasten blijkt maar weer dat zeilen voor elke generatie een geweldige belevenis is!

Liesbeth op de boot in Zeeland

Liesbeth (61)

“Ik heb in jaren niet zo’n mooie ontspannen dag gehad. Dat ik bij het lopen één kruk gebruikte was bij het aan boord komen en bewegen geen enkel probleem."

Sianthis-in-action.2

René (45)

“De jeugd met de zeilkampen kwam weer helemaal boven. Machtig om met een stevige wind aan het roer te staan. Een geweldige zeildag samen met mijn zoon Maarten en zus Jessica en haar zoon Mark.”

Fam. Waanders

“Met onze dochter met haar vriend en onze zoon is het prachtig om een dag op zo’n schip te zeilen. Perfect zeilweer gehad, geweldige foto’s gemaakt en op social media vaak gedeeld!”

Prijzen

een dag

95,00

/p.p.

Volledig verzorgd dagarrangement
(10.00u- 17.30u)

 • Ontvangst met koffie/thee en zelfgebakken lekkers
 • Uitgebreide lunch
 • Alle drankjes
 • Reddingsvesten
 • Je leert basiskennis van het zeilen
 • Je mag zelf sturen
 • Gezellige afsluiting

meer dagen


Op maat

Meerdaagse zeiltocht, prijs in overleg

 • Alles van het dagarrangement
 • Overnachting in eigen kooi
 • Ontbijt
 • BBQ of diner aan boord