17 maart poetsen

Mooi weer voorspeld voor vandaag. 17 graden en zonnig. Tijd om weer aan het werk te gaan.

Vroeg op pad uit Doetinchem. Mooi op tijd in Dintelmond. De achterbuurman had het over reservering om te water te gaan, dat kon wel lang duren. Maar bij navraag bij Jorien (havenmeesteres) bleek dat mee te vallen. as donderdag zou al kunnen. Toch nog iets opgeschoven naar 6 april.

Dan drijft de Sianthis weer. (hoop ik)

Vandaag Anodes plaatsen op de schroef en maildrive en schoonmaken en poetsen. Eerst de romp met water en zeep schoon gemaakt. Die was goed te doen, aangezien ik in het naseizoen de boot al poets om vuil minder makkelijk te laten hechten. Daar bovenop het meeste vuil te verwijderen. Altijd weer een bevredigend resultaat, ondanks dat hij niet perfect schoon is. Dat komt wel als hij weer in het water ligt en ik een heel weekend “lekker” kan poetsen.

Vervolgens met was in de weer. De romp goed intoetsen en uitvegen om een mooie glas en bescherming te krijgen. Altijd weer een bevredigend resultaat. Als nieuw.

Daarna nog wat lijnen ingeschoten, Onderlijk, Fokkeval, Fokkeschoot. Moet de rest van de lijnen nog meenemen van huis.

Rond een uur of 5 weer in de auto richting Doetinchem. Een goede dag. Na nog even landvasten en stootwillen klaargelegd te hebben is hij weer klaar om te water te gaan.


Tags


You may also like

Schoonmaak en Anti-fouling

Schoonmaak en Anti-fouling

Vakantie 2022 – week 2

Vakantie 2022 – week 2
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}