Vakantie 2022 – week 1

22 juli 2022   

Van St. Annaland naar de Roompot

Vandaag eerst vanuit huis Thomas en Isabel opgehaald in Utrecht en Breda. Alles ingeladen en daarna ging Isabel terug om haar Thomas(Henk) op te halen.

Die moest nog werken. Om 20.30 uur konden we eindelijk los gooien. Na een heerlijke zeiltocht rond middernacht in de Roompotsluis. vrijdagavond direct vertrokken omdat op zaterdag de wind op zou zijn. 's nachts gelijk door de zee op.


Gestart met een logstand van 18734 nm en motoruren van 1564,1 hr.

23 / 24 juli 2022: Roompotsluis - Calais - Dieppe

Na een nachtelijke zeiltocht door de Roompot 9die is wel heel donker 's nachts) langs de kust van België richting Frankrijk. De bedoeling was om in één ruk door te zeilen naar Cherbourg, echter tussen Duinkerken en Cherbourg begon de wind flink aan te trekken, pal op kop. Flink knobbelig met wind tegen tij, toch maar besloten een tijstop te nemen in Calais, aan de mooring. Inmiddels was het 20.30 uur 's avonds. lekker eten en pitten.

Logstand 18900 nm. Motoruren 1571,8 hr.

Om 13.00 uur los in Calais, dat zijn nog eens tijden. perfect mbt de stroom bij Cap Griz Nez. In het begin nog een heerlijk windje, maar na de Cap was het gedaan met de wind. het ijzeren paard moest weer in werking. Veel dolfijnen op dit stuk. Dan maar weer een tussenstop in Dieppe. Altijd leuke stad om te bezoeken. Onderweg heerlijk mexicaans gemaakt. Om 03.30 kwamen we aan in Dieppe. Mooi nog een plaatsje gevonden

Logstand 18980 nm. Motoruren 1581.60

26 juli 2022:  Dieppe - Cherbourg

Gisteren een lekkere dag doorgebracht in Dieppe. Lekker uitgeslapen en de stad verkend. In tegenstelling tot de dag ervoor stond er veel wind op zee. Om 13.00 uur vertrokken uit Dieppe voor de tocht richting Cherbourg. Fantastische tocht met super lekkere wind en dito weer. Het ging echter zo voorspoedig dat we toch weer te vroeg bij Barfleur waren, dus weer volle bak stroom tegen. Lekker in het zonnetje, het is geen straf. Om 12.30 uur lagen we vast. Simone is onderweg met de trein naar Plymouth, die is inmiddels in Londen aangekomen.

Logstand 9110 nm. Motoruren 1590,5 hr.

28 juli 2022: Cherbourg - Guernsey

Donderdag morgen om 10.30 uur vertrokken uit Cherbourg om de maximale stroom mee te pakken naar St. Peter Port. Perfect getimed voor de Race of Alderney, tussen Cap de la Hague en Alderney. Alleen liet de wind het weer afweten, dus de motor maar weer bij. Onderweg lekker zwemmen, wat een weer. De eilanden Sark, Herm enGuernsey zijn al lange tijd zichtbaar. Deze keer ivm de stroming tussen Herm en Sark doorgevaren naar S Peter Port. Na lekkere pasta pesto van Thomas nog even de stad in geweest. Er was helaas 's avonds weinig te doen. Lekker in de Pub drankjes en spelletjes gedaan.

Logstand 19162 nm. Motoruren 1597,4 hr.

29 juli 2022: Dagje Guernsey

Vandaag heerlijk op Guernsey vertoeft, We hadden al twee mountainbikes bij ons, dus nog twee erbij gehuurd. Het eiland helemaal rondgefietst over de meest vreemde paadjes. 38 km in de benen, fantastische uitzichten op zee en de kust. Vanavond om 23.00 uur gooien we weer los voor de overtocht naar Engeland.

29 / 30 juli 2022: Guernsey - Plymouth.

Om 22.00 uur vertrokken uit St. Peter Port, pikkedonker, want er was geen maan. Nu is het hier ook niet lekker varen zo, want het stikt van de potten met vlaggetjes en lijnen in het water. Door de stroming zie je die ook nog eens zeer slecht. het moest verboden worden om dit 's nachts te laten liggen. We moesten ook weer de shipping lane over, mega druk deze keer. Veel schepen van beide kanten. ook 2 vissers waren zeer irritant, al mijlen vooruit wijzigden we onze koers, maar ze deden het erom om precies op onze koerslijn te blijven. Het laatste stuk begon het heerlijk te waaien en spoten we richting Plymouth. In de grote havenkom van Plymouth werden wedstriden gehouden van de Sail GP, megagrote foilende catamarans. Hier komt Simone na Engeland doorkruist te hebben ook weer aan boord.

Logstand 19283 nm.  Motoruren 1604,9 hr.


Tags


You may also like

17 maart poetsen

17 maart poetsen

Schoonmaak en Anti-fouling

Schoonmaak en Anti-fouling