Vakantie 2022 – week 2

31 juli 2022: Plymouth    

Vandaag blijven liggen inde Queen Anne's Battery Marina, in de haven achter de sluis was geen plaats meer ivm de Sail GP wedstrijden. Lekker rustig aan gedaan, was gedraaid etc. Thomas en Isabel zijn lekker naar de stad, wij hebben nog naar de wedstrijd gekeken. Machtig gezicht die catamarans met 40/50 km per uur te zien varen. 's Avonds in de stad bij de Griek gegeten. Morgenochtend weer vroeg (08.00 uur) op pad.

1 augustus 2022: Plymouth - Salcombe

Zoals al vermeld rond 08.00 uur vertrokken uit Plymouth. Droog weer, maar nog steeds niet superwarm, dat moet nog komen. Mooi tochtje van 27 mijl naar Salcombe langs de kust. De invaart bij Salcombe is schitterend, nu gaat de vakantie pas echt beginnen. Simone is onderweg op de fiets naar Salcombe. Door de havenmeester een mooring toegewezen gekregen. Redelijk dicht bij het stadje. Simone kwam met de watertaxi aan boord. Nadat de stroom gedraaid was lagen we wind op stroom, dat was niet geweldig. beter was het om door de bocht verder naar achteren te gaan liggen.

Logstand 19310 nm. Motoruren 1608,1 hr.

2 augustus 2022: Salcombe

Vandaag bewolkt, 's morgens zelfs een beetje drizzle. Toch de watertaxi genomen naar het stadje en en stuk van het South West Coast Pathgelopen. Ca. 12 km in totaal. Grote hoogteverschillen en mooie uitzichten. Onderweg bij een outdoor experience center wat gegeten en gedronken. leuke tocht. Salcombe is wel ontzettend druk en toeristisch.

Insert Image

3 / 4 augustus 2022: Salcombe - Dart Mouth

Insert Image

Met schitterend weer de afstand tussen Salcombe en Dart Mouth afgelegd. Heerlijk gezeild. Nu zicht op de ingang van de river Dart met het kasteel als bescherming op de oever. Simone en Thomas hebben nu samen gefietst en stonden ons daar al op te wachten. Uiteindelijk een plekje aan het visitors pontoon gevonden, met uitzicht op DartMouth en de stoomtrein die langs de rivier loopt. Daarna lekker zwemmen. Morgen het dorp in. 

Logstand 19333 nm. Motoruren 1609,3 hr.

5 augustus 2022: Dartmouth - Brixham

Vandaag maar een super klein stukje. ca. 10 mijl. Simone stapt weer op de fiets  en Thomas en isabel gaan te voet over het Coastpath naar Brixham en daarna naar Torquay. Pakken er ook nog een overnachtinkje bij.  ik ga samen met Thomas H. via zee lekker zeilend naar Brixham. Eigenlijk belachelijke prijzen hier voor wat je krijgt. 50 pond voor aan een pier, zonder electriciteit en water. wel goed sanitair trouwens. lekker wezen eten in de Pub, altijd lekker daar. Daarna nog heerlijk relaxen aan boord.

Logstand 19349 nm. Motoruren 1610,8 hr. 

Insert Image

6 augustus 2022: Brixham - Torquay

Insert Image

van Brixham naar Torquay, je ziet het al liggen aan de andere kant van de baai. Thomas en isabel zijn nog aan het lopen en Simone stapt weer op de fiets. Thomas H. gaat weer met mij mee. Op voor zijn laatste stukje. hij gaaat vanuit Torquay weer met de trein naar huis. Op naar zin operatie aan de knie. het weer wordt steeds beter en warmer. Nu hele dagen onbewolkt. Wat betreft ligplaatsen is het hier ook nog naatje. er wordt niet of geen rekening gehouden met visitors. Je komt dan ook op plaatsen waar geen electriciteit is. gelukkig hebben we zonnepanelen. Die doen het goed met dit weer. Morgen vertrekt Simone weer op de fiets, nu voor een lang stuk, naar Weymouth, met overnachting.

Logstand 19352 nm.  Motoruren 1611,6 hr.

Insert Image
Insert Image

7 august 2022: Torquay.

Insert Image

Vandaag een dagje extra in Torquay. Vanwege de stroming vertrekken we vanavond pas om 23.00 uur. het is niet anders. Heerlijk weer vandaag . Samen met Simone het eerste stuk gefietst. naar Teignmouth. Ook weer flinke hoogteverschillen. Toch weer 32 km, met mijn beentjes. ook nog 650 hoogtemeters. mooie vergezichten. Teignmouth is ok weer een zeer toeristich plaatsje, met een hele leuke boulevard. Maar ja ik moest ook weer terug. Afzien. Onderweg bij Babbacombe op het hoogste punt net voor Torquay een heerlijk pintje gepakt. Het was goed warm. Dat had ik wel verdiend.

Vanavond vertrek.


Tags


You may also like

17 maart poetsen

17 maart poetsen

Schoonmaak en Anti-fouling

Schoonmaak en Anti-fouling