April, Mei en Juni 2022

April 2022.  


17 en 18 april, we zijn weer begonnen, de boot is weer klaar dus we kunnen varen. de eerste tocht samen met Simone en Mia gaat richting Goesche Sas. Vanuit Goesche Sas op de huurfietsen naar Goes. Wat boodschappen doen en een lekker ijsje eten. Simone weer wat kleding gescoord.

Logboek: 18376 Nm. Motoruren: 1542 hr.

Goesche sas
oosterschelde

29 en 30 april, op beide dagen een rondje Oosterschelde. De een dag 32 nm, de andere dag 15 nm. Heerlijk windje, alleen de aangroei maakt de boot wel een stuk langzamer. Nog even geduld, half mei gaat hij de kant op voor knippen en scheren.

logboek: 18423 nm.  Motoruren: 1544,4 hr.

Mei 2022.

5 en 6 mei, op nar de Grevelingen, solo. Halverwege de Grevelingen een lekker ankerplekje gezocht. De volgende morgen de ronde voltooid en weer terug gevaren naar St. Annaland.

Logstand 18455 nm.  Motoruren 1547 nm.

oosterschelde
knippen en scheren

19 en 20 mei. Weekend knippen en scheren. Prima weer voor. Afgelopen woensdag de kant op en dinsdags voor Hemelvaart gaat hij er weer in. Goed onder handen genomen, scoren, primeren en weer in de antifouling. ook weer de beide anodes op de schroef, de anode op de romp vervangen. Het eindresultaat mag er zijn.

26 en 27 mei.

Het weekend met Thomas (bos) en Isabel op pad. veel wind op de Grevelingen, toenemend. uiteindelijk Brouwershaven binnen gelopen. Mooi plekje. De temperatuur kon beter, maar het was heerlijk in de zon. Isabel moest nog een stuk inleveren, voordat we de volgende dag weer terug gingen.

Logboek 18486 nm. Motoruren 1549,6 hr

Juni 2022

gasten Sianthis

4 juni. Vandaag weer gasten, ren Bouwhuis en vriendinnen. Haar vriendin gaat trouwen, vandaar deze verrassing. Het was weer gezellig. Zelfs nog gezwommen op de Grevelingen. Hierna weer terug gevaren naar St. Annaland.

Logboek 18508 nm.  Motoruren 1551,1 hr.


10 juni. Het begon goed vanochtend, toilet verstopt. Gelijk maar uit elkaar geknutseld, bleek de leiding helemaal dicht te zitten van het kalk/urinesteen. Van een doorgang van 5,5 cm was nog 1 cm over. Dus nu dan toch de nieuwe leiding er maar in en alles goed schoonmaken. Daarna was alles weer pico bello. Goed dat het vandaag gebeurde.

11 en 12 juni, Dit weekend met Gerard op stap. Fantastisch zeilweer gehad. Lekker wat wind en veel zon. Naar Burghsluis gevaren, altijd leuk. 's Avonds heerlijk bij de jachthaven gegeten.

De volgende dag met een omweg weer naar huis. Gerard bedankt.

Logboek 1857,4 nm.  Motoruren 1551,8 hr.

burghsluis


18, 19 en 20 juni. Dit weekend zouden we ook weer gasten krijgen. Zaterdag was het nog stralend weer, 30 graden. Heerlijk voor St. Annaland geankerd en gezwommen. In de nacht zou het weer omslaan. Helaas ging de zeiltocht niet door.

De volgende dag was het weer stralend weer, 10-15 knopen wind. We gaan even zeilen. Uiteindelijk even op en neer naar Zierikzee gezeild. Heerlijk gevaren. super snelheden. In Zierikzee de tank weer vol gegooid, 80 liter, ook al voor de vakantie. Laatste keer was trouwens 26 juli 2021 in Dieppe.

Logboek 1858,5 nm. Motoruren 1552 hr.


Tags


You may also like

17 maart poetsen

17 maart poetsen

Schoonmaak en Anti-fouling

Schoonmaak en Anti-fouling
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}