Boulogne – Cherbourg

Vanmorgen (zondag) maar weer vertrokken vanuit Boulogne. Langs de kust op het land zou het buiig zijn, maar op het water zou het droog en zonnig zijn. De weerberichten waren van nut, want het klopte precies.Gevolg was wel dat we te weinig wind hadden om te zeilen. een paar dagen na volle maan, dan heb je ook nog eens volle stroom tegen. Dus werd er maar weer gemotord. Hij is niet uit geweest tot aan Boulogne. Om 21.00 uur waren we in Dieppe.

Logstand 1755 nm

Het leek erop om hier een dagje te blijven, maar in de loop van de avond, cq morgen diende zich een weergat aan voor de rechtstreeks oversteek naar Cherbourg. 110 nm. Het zou beginnen met een krachtige wind op de kop, kruisen dus, wel lekker zeilen. Na een paar uur nam de wind af en begin de stroom weer tegen te staan. Op de motor konden we een rechtstreekse koers aanhouden. Motorzeilen dus. We schoten echter niet voldoende op om de stroom bij Barfleur mee te pakken, dus daar hadden we volle stroom tegen, niet leuk. tot 5 knopen aan toe. Dan doe je er wel lang over die laatste 13 mijl. Uiteindelijk waren we om 15.00 uur in Cherbourg. Lekker douchen en bijkomen.

‘s avonds nog wel even lekker met z’n vieren uit eten geweest in Cherbourg. Op het terrein zijn ze al druk bezig met de voorbereidingen voor de komende Rolex Fastnet race.

Logstand 17668 nm.


Tags


You may also like

17 maart poetsen

17 maart poetsen

Schoonmaak en Anti-fouling

Schoonmaak en Anti-fouling
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}