28,29 en 30 mei

Op donderdagavond al naar de haven gereden, het beloofd een mooi weekend te worden. Het mag ook wel een keer. Droog en zonnig en een lekkere temperatuur.

Vrijdagmorgen Harry al getroffen om de Code zero te passen. Qua lengte gaat het prima. Alleen de werf laat me in de steek wat betreft het maken van een. boegsprietje. Voorlopig nog maar even op het ankerbeslag.

Rustig vertrokken, maar in de zandkreek ging hij er al direct bij. Man wat een gaaf zeil. De snelheid nam zienderogen toe. Heerlijk om bij weinig wing nu toch voortgang te kunnen maken. Vooral bij wat meer aan de wind rakken. De genaker is toch meer voor wat meer ruime rakken. Een mooie aanvulling. Bijna volledig de weg naar de betonhaven met het zeil gevaren.

Wederom heerlijk geankerd in de betonhaven. Het anker pakt hier altijd zeer goed. Lekker zitten prutsen met het syncen tussen Navionics app en plotter.

Op zondag weer teruggebeld naar St. Annaland. Toch even goed opletten dat we ruim van tevoren vertrekken om de Zeelandbrug te halen. hij draait maar een keer per uur.

Logstand 17002 nm. Motoruren 14208 hr.


Tags


You may also like

17 maart poetsen

17 maart poetsen

Schoonmaak en Anti-fouling

Schoonmaak en Anti-fouling
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}