13 t/m 16 mei

Hemelvaart weekend.

Dit weekend met dIsabel en haar Thomas op pad. Klaar voor een rondje Zeeland. Via het Volkerak en Haringvliet naar Hellevoetssluis. Niet zo heel veel wind, dus teveel gemotord. Op het Haringvliet was er opeens een dreigende lucht met veel wind en wat regen. Het laatste stuk toch ook maar gemotord naar Hellevoetssluis. Langs de kade was nog mooi een plaatsje. Wanneer komt dat nog voor in het Hemelvaartsweekend. De temperatuur mag dan ook wel wat hoger mogen zijn.

De volgende dag (vrijdag) bijtijds / vroeg op om door de sluis naar buiten(zee op) te gaan. We beginnen met weinig wind en ook nog achterlijk. Eenmaal het sijkgat uit, begon het lekker te waaien. Perfect koerste en richting voor de genaken. Die was dan ook snel gezet. 7 , 8, 9 knopen snelheid. Heerlijk. Vandaag was het ook mooi zonnig. ‘s avonds door de sluis en richting de Roompot, zelfs nog even in korte broek gezeten. Simone was er inmiddels ook samen met Mia.

Op zaterdag op weg naar Zierikzee, een klein stukje. Heerlijk gezeild. Een plaatsje als derde in de rij gevonden. Net te bereiken met de walstroom. Later zagen we Ferdinand en Angelique ook nog met hun nieuwe schip. Flink groot. Gezellig om weer even een borrel te doen met elkaar.

De jongelui waren ondertussen lekker even naar de stad gegaan en wat gedronken op het terras.

Op zondag was het helaas weer op huis aan, richting St. Annaland. Vandaag was het helaas niet zulk mooi weer, maar wel heerlijk zeilweer.

Na alles weer opgeborgen en schoongemaakt te hebben weer op weg naar huis. Het zit er weer op. Wanneer begint het mooie weer?

Logboek 16940 nm. Motoruren 1417.9 hr.


Tags


You may also like

17 maart poetsen

17 maart poetsen

Schoonmaak en Anti-fouling

Schoonmaak en Anti-fouling
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}