16/17 april

Dit weekend moet het dan toch maar gebeuren, de eerste mijlen afleggen.

Vrijdagmorgen naar St Annaland gereden met weer een auto vol aan proviand en materiaal. eerst maar verstouwen en wat werk verzetten. De leeflijnen moeten nog ingeschoten worden. Dat ging even niet zo heel lekker aangezien de zeillatten van mijn reservezeil er nog in lagen. Uiteindelijk allemaal gelukt. Ook het nieuwe opvouwbare zonnepaneel geinstalleerd en getest. Morgen proberen onderweg met zeilen.

Lekker bami opgewarmd en gegeten.

Het wordt behoorlijk koud vannacht, dus lekker kacheltje aan en maar even netflixen.

Heerlijk dagje, ng wel te fris maar al wel een heerlijk zonnetje.

Op zaterdag bijtijds eruit, nadat het wat was opgewarmd, en de boot klaar gemaakt voor de eerste tocht.

Hoezen eraf en apparatuur aan. Alles werkt. Motortje aan, koelwater perfect. Losgooien maar.

Vandaag staat er een stijf noordelijk windje van 10 – 15 knopen. Perfecte wind om alles weer even goed te trimmen en uit te proberen. Altijd lekker met nieuwe antifouling. Hij liep weer als een speer.

De Zandkreek uit en bakboord richting Zeelandbrug. Vervolgens bakboord uit richting Wemeldinge. Daar omgedraaid en dezelfde route weer terug. Toch een lekker tochtje van zo’n 25 a 30 mijltjes. De zon stond te schitteren aan de lucht. Heerlijk.

Aanleggen ging ook weer als vanouds en we lagen dan ook weer prima in de box.


Tags


You may also like

17 maart poetsen

17 maart poetsen

Schoonmaak en Anti-fouling

Schoonmaak en Anti-fouling
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}