02 augustus Calais / Cap Griz Nez

Het is mooi weer vandaag, nog steeds een flinke bries. Fietsen vandaag. De bedoeling is naar Cap Griz Nez, ca. 27 km. Een mooi tochtje, echter ook flinke hoogtemeters. Zweten. Het was schitterend mooi helder weer. Het leek net of Engeland op gooiafstand lag, ondanks de 30 km.

Via Cap Blanc Nez naar Cap Griz Nez. Nu eens zicht vanaf Cap Griz Nez, in plaats vanaf het water. mooi uitzicht op het TSS, met gigantisch grote schepen.

Op de terugweg lekker wat gedronken en ijsjes gegeten in Wissant. Er waren honderden kiters en surfers op het water. Mooi gezicht.

Het lijkt zo makkelijk, maar we gaan het zien, heb een set te leen van Richard om het te gaan proberen. Alleen nog een pak en een trapeze zien te regelen. Morgen weer een stukje verder.

‘s Nachts nog bezoek gehad van een paar dieven, op een gegeven moment hoorde ik iets aan boord. Ik hoor altijd alles ‘s nachts. Lastig, maar in dit geval dan ook wel handig. Ik liep naar achteren en zag een donkere jongen bezig aan mijn buitenboordmotor, de hoes had hij er al af. Hij zat nog steeds o slot, dus hem eraf halen zou niet gemakkelijk zijn, maar ik schoot flink uit mijn slof. Hij zal daar nog flink wat blauwe plekken aan over houden. Ik stompte hem overboord de steiger op. Ze moeten van je spullen afblijven. De volgende dag dit gemeld aan de havenmeester, waarna bleek dat ze die nacht een stuk of 5 jongemannen opgepakt hadden.


Tags


You may also like

17 maart poetsen

17 maart poetsen

Schoonmaak en Anti-fouling

Schoonmaak en Anti-fouling
Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}