24 juli Carteret – Cherbourg

St. Malo zit er toch niet in dit jaar. Simone komt volgende week zaterdag naar Calais om op te stappen. Dan nog een week naar Nederland, waar onze hond Mia ook weer aan boord erbij komt. De opstappers Isabel, Cock en Gerard gaan in Calais weer van boord. Vandaag dus weer terug nar Cherbourg. Morgen zou het ook weer wat slechter zijn met het weer, dus is Cherbourg een goede verblijfplaats.

Ook bij vertrek moeten we goed rekening houden met het getij. De drempel ligt op 5 meter boven kaartniveau. Een half uur voor opening van de doorgang,(1.30 boven de drempel) stond er nog steeds geen water tot de drempel??!! In een uur tijd stijgt het water zo explosief dat we er om half tien overheen konden, de rivier af. Over de ondieptes. Zeil omhoog en gaan, richting de Race of Alderney.

Wederom weer perfect zeilweer, aan-/ halve wind. Alleen precies in de race viel de wind wat weg, waardoor je weer een speelbal werd van de golven. Na de race kwam de wind weer terug tot zo’n 18 knopen. We konden zo weer op ons oude plekje invaren. Het is niet druk.

Logstand 16209 nm. Motoruren 1359 hr.


Tags


You may also like

17 maart poetsen

17 maart poetsen

Schoonmaak en Anti-fouling

Schoonmaak en Anti-fouling
Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}