22 juli Cherbourg – Carteret

Vandaag vertrekken we naar Carteret, een getijhaven, dus we kunnen er pas in als het waterpeil voldoende gestegen is. De drempel van de haven ligt 5 meter boven kaartdiepte, gelukkig was hoogwater rond de 11 meter. Het blijft toch heel spannend om over de ondieptes te varen. Zie de foto’s hoeveel water hier bij eb staat. Er stond een geweldig mooi wind, 10-15 knopen, ideaal voor de genaken, die dan ook het hele stuk opgestaan heeft, ca 40 mijl. Weliswaar na de Race of Alderney nam de wind geleidelijk af, maar dat kwam eigenlijk goed uit, omdat we anders veel te vroeg waren. Onderweg weer de 10 knopen aangetikt.

Getijdegegevens: HW Dover -1 is het Slack in the Race, er staat vanaf Cherbourg (13 nm) een neer naar de Cap, zodat je daar ook nog stroom mee hebt. Vertrek ca. 2,5 hr voor HW Dover.

Ook weer een tochtje met de drone gemaakt, weer bleef hij op een gegeven moment hangen, waardoor we weer snel om moesten keren. Gelukkig ging het weer goed. Vreemd gedoe. Onderweg hebben Karin en Hans, die we in Cherbourg ontmoet hadden nog een paar mooie foto’s van ons gemaakt.

Logstand 16164 nm. Motoruren 1358 hr.


Tags


You may also like

17 maart poetsen

17 maart poetsen

Schoonmaak en Anti-fouling

Schoonmaak en Anti-fouling
Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}