Pinksterweekend

29 mei t/m 1 juni.

Dit weekend staat een rondje Zeeland op het programma. Solo. Op vrijdag vertrek via de Krammer , Het Volkerak, de Volkerak sluizen en het Haringvliet. Helaas staat er weinig wind en nog tegen ook. Dus de brommer moest bij. Nog net op tijd de Haringvlietbrug gepakt, anders had ik 4 uur moeten wachten.

Heerlijk voor anker achter Tiengemeten. Even een duik en toen relaxen. Een kant en klaar maaltijd gaat altijd nog wel lukken. Het smaakte voortreffelijk. Altijd even afwachten of het anker wel voldoende houdt. De app op mijn telefoon gebruikt om dit in de gaten te houden. even spelen hoe je hem in moest stellen.

Het was een perfecte avond,heerlijk in het zonnetje, uit de wind in de kuip.

Dag twee, zaterdag. De planning is om richting de sluis in Stellendam te varen en dan met het tij mee de zee op. Er wordt een stevig windje verwacht, 17-20 knopen. Het is wel achterlijk, dus moet goed te doen zijn.

De sluis door om 14.00 uur. Planning was 13.20 uur. Het begin op zee begint vrij sloom. Pal van achteren en ca. 5-10 knopen wind. Dobberen dus.

Na het slijkgat gehad te hebben, leek het wel of er een knop omgezet werd, windje 17 knopen. Toen begon het te bruisen. 8-9 knopen over de grond. Heerlijk. En wat een weer. Nog steeds in korte broek en shirt. En dat in mei, op zee.

In de Roompot trok de wind nog wat extra hard aan, ca. 20-25 knopen. Twee rifjes gezet voor de laatste sprint richting de sluis. Om 18.30 lag ik vast in de Roompotsluis. Kon er zo in varen.

Na de sluis bakboord uit, richting de betonhaven, lekker voor anker. Het was al vrij druk, maar toch een mooi plaatsje aan hoger wal gevonden. De hele ankerlijn uitgezet, direct grip. Perfect, al zeg ik het zelf. ook deze avond lag ik zo met de kuip in de zon, lekker uit de wind.

Zondag 31 mei.

Een stevige wind, waarom zou ik al vertrekken, het is hier heerlijk. Lekker ontspannen, een dagje achter het anker. Beetje klussen en prutsen en de dag is zo voorbij. Inmiddels zitten er twee USB aansluitingen onder de buiskap.

Maandag 1 juni.

Om half tien vertrek uit de betonhaven. Een heerlijk windje, 10-15 knopen. Wel pal tegen, maar wat maakt het uit. Stroom mee. Helaas was ik een minuut of 5 te laat voor de Zeelandbrug. Een uur rondjes draaien/zeilen dus. Na de brug het laatste stuk naar St. Annaland heerlijk gezeild. 15.00 uur weer op mijn plaatsje. Lekker schoonmaken en weer terug naar Doetinchem.

Toch een leuke 100 nm gevaren.

Logstand 15567 nm. Motoruren 1315,5 hr.


Tags

Noordzee, sa-sailing, sianthis, zeeland


You may also like

17 maart poetsen

17 maart poetsen

Schoonmaak en Anti-fouling

Schoonmaak en Anti-fouling
Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}