21-24 mei Hemelvaarts weekend

Woensdagavond aangekomen op de boot, het was al vrij druk in de haven. Normaal met hemelvaart, maar nu met Corona?

Er staat ons an ook een geweldig weekend te wachten. Morgen kan het wel 30 graden worden in Nederland. In Zeeland is het dan heerlijk uit te houden. Helaas staat er weinig tot geen wind. Losgegooid en richting de Zeelandbrug gedobberd. Voor de plaat het anker laten vallen en een plons gemaakt. Het was lekker maar ook lekker fris!! Toch weer heerlijk dat het weer kan.

Vandaag staat Goese Sas op het programma. Vanmorgen al vooraf gebeld of het wel mogelijk was. Geen probleem. Altijd een heerlijke haven om te liggen.

We werden zoals vanouds weer goed en zeer vriendelijk ontvangen. Het was er nog schrikbarend leeg. Er liggen hier altijd vel Belgen, maar die mogen allemaal nog niet komen. Er staan dan ook nog een heleboel schepen op de kant.

We kregen een mooi plekje met de kuip naar de zon. Simone heeft daarna wat heerlijks gebrouwen.

Morgen wordt het een fietsdag met Simone, zoals afgesproken. Kijken waar we terecht komen.

Vandaag vrijdag gaan we fietsen, het waait stevig, dus tegen de klok in zou het gunstigste moeten zijn qua wind.

Eerst richting Goes, door het centrum. Daarna door de binnenlanden naar Hansweert, langs de Westerschelde. Even lekker kijken bij de sluizen.

Vanuit Hansweert, richting Wemeldinge. een kort stukje maar. Voor Wemeldinge begon het stilaan te druppelen. Dat hadden we niet afgesproken!

Na een boodschap gedaan te hebben het laatste stuk over de dijk terug naar Goede Sas, tegen de wind in, met regen. Toch een goede 40 km gefietst vandaag.

Zaterdag:

Vandaag staat het onderhoud van de lieren op het programma. de eerste keer, dus extra voorzichtig met alle onderdelen en hoe die weer terug te plaatsen.

Goed schoonmaken met diesel, dan zien ze er weer als nieuw uit. vetten en oliƫn en dan weer in elkaar zetten. een heel verschil.

Simone is ondertussen lekker weer wezen fietsen. Ook weer veel wind vandaag.

Zondag togen we weer op de terugweg. Nog steeds veel wind. Toch heerlijk gezeild voor de Zeelandbrug langs weer naar St. Annaland. Het was vandaag niet druk op het water.

Logstand 15472 nm. Motoruren 1309.3 hr


Tags

goede sas, hemelvaart, Oosterschelde, sa-sailing, sianthis


You may also like

17 maart poetsen

17 maart poetsen

Schoonmaak en Anti-fouling

Schoonmaak en Anti-fouling
Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}