3 tot 5 augustus Concarneau naar Douarnenez

3 augustus Concarneau – Benodet
Vertrokken naar Benodet, een klein stukje, 12 nm. Niet veel wind helaas.
Bij de invaart in Benodet begon het zelfs wat te regenen. Ook hier door de uitloop van de rivier weer veel stroom. Aanleggen met stroom blijft een zaak met aandacht voor alles.
In Benodet was de coloured run aan de gang. Een drukte van belang.
Heerlijk geslapen.

Logstand 14601 nm. Motoruren 1254 hr.
   

 

 

 

 

4 augustus Benodet – Audierne
Vandaag vertrek naar Audierne, een tochtje van 38 nm. Audierne is een ideale vertrekplaats voor de Raz de Sein. Dit ivm de stroom tussen de rotsen door. Vanuit Audierne is het goed te timen. Aanvankelijk een lekker windje, alleen pal tegen. Weer veel dolfijnen gespot onderweg.
Heerlijk gezeild vandaag.

Logstand 14639 nm.  Motorstand 1260 hr. 

 

 

 

 

 

 

5 augustus Audierne – Douarnenez
Vandaag gaan we weer door de Raz de Sein, een berucht stroomgat. Uitkienen wanneer het doodtij is om hier te passeren. Ook bij weinig wind tegen stroom kun je hier beter niet wezen. Op de kaap staat permanent een webcam. Altijd leuk. Op het moment van passeren gaan we zo hard dat we de wind doodzeilen.  Na de doortocht begint het lekker te waaien. Pal voor het lapje gaan we langs de kust richting Douarnenez. Op een eerdere tocht was dit het verste punt geweest. Simone had het stuk gefietst en ons vanaf de kaap de Raz de Sein door zien varen. We zijn hier nu al omdat er de komende dagen (binnen 5 dagen weer een storm in aantocht is en we dan graag in de buurt van Roscoff cq Morlaix willen zijn. Morgen dus weer verder naar Camaret sur Mer.

Logstand 14673 nm.  Motorstand 1262 nm.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Tags


You may also like

17 maart poetsen

17 maart poetsen

Schoonmaak en Anti-fouling

Schoonmaak en Anti-fouling
Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}