Lorient; De stad stelt niet zo veel voor, in de oorlog is het grootste gedeelte weggebombardeerd. oorzaak was de grote onderzeebootbasis “Base de sous Marin Lorient” van de duitsers. Daar staat een bezoek gepland. Gigantische imposante loodsen voor veilige bescherming van de onderzeeboten. De bommen hebben geen effect op deze massieve blokken beton. Tegenwoordig worden veel van deze loodsen gebruikt voor de jachtenbouw, en dan met name raceboten. Ook worden hier state of the art masten gemaakt, uiteraard van carbon. In de haven liggen veel racemachines, waaronder de grootste foilende trimaran, die in de Fastnetrace 2019 de snelste tijd ooit neerzette. Ook de Banque Populaire ligt hier.
De volgende dag hebben we de auto een stuk verderop gezet, in Doelan, een geweldig leuk haventje, alleen moorings en ankeren mogelijk. Hiervandaan zijn we op onze mountainbikes terug gefiets naar Lorient. Veel wind ivm de storm. 45 knopen heeft er gestaan.

 

 

 

 

 

 


Tags


You may also like

17 maart poetsen

17 maart poetsen

Schoonmaak en Anti-fouling

Schoonmaak en Anti-fouling
Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}