19 juni eindelijk vakantie

19 juli, het is eindelijk zover, de vakantie begint. Doel is L’Orient in Bretagne. Een heel eind varen.
Vertrek rond 11 uur, samen met Isabel die lekker weer mee is dit jaar. Die m met onderweg veel studeren en werken aan haar scriptie voor de NHTV. Via de Oosterschelde en het Veerse meer op weg naar Vlissingen. In Middelburg komt om 16.00 uur Gerard weer aan boord, die een paar dagen (tot woensdag ) mee zal varen. Uiteindelijk tot Guernsey! Precies op schema om 18.00 uur de zeesluis door in Vlissingen. Direct door de zee op. stroom mee. Voor Duinkerken is de wind op. Twijfel of we door zullen gaan, want er wordt onweer verwacht. Op zicht likt het slechte weer aan westzijde via Engeland langs te trekken. Echter tussen Duinkerken en Calais krijgen we de volle laag over ons heen. Een angstig gevoel, waar je niets aan kunt veranderen. De losse elektronische apparatuur verdween allemaal in de oven. Rar weer trouwens, weinig tot geen wind en gigantisch onweer. Daarna kwam de regen met bakken uit de lucht. Voor Calais hield het eindelijk op met regenen en trok de lucht open. Besloten om Calais binnen te lopen, echter voor de pieren begon het werkelijk moi weer te worden, toen besloten door te varen naar Boulogne. Met 20-25 knopen langs Cap griende richting Boulogne. Heerlijk om dan de haven binnen te komen. Lekker alles open, drogen en lekker in het zonnetje zitten. Hapjes en drankjes erbij. Genieten. Dit hebben we in ieder geval al weer gehaald.
Ca. 102 nm in 24 uur varen, incl bruggen, sluizen ed.

Logstand 14099 nm. Motoruren  1197 hr.


Tags


You may also like

17 maart poetsen

17 maart poetsen

Schoonmaak en Anti-fouling

Schoonmaak en Anti-fouling
Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}