3 augustus – 5 augustus Cherbourg

Deze dagen in Cherbourg verbracht. 

Woensdag was een echte regendag, dan kun je weinig doen. ‘s avonds in een pub wel naar de wedstrijd Ajax-Nice gekeken. Helaas geen winnend resultaat. 
Donderdags besteed om samen met René de giek te opereren. Er zat een scheurtje in de bevestigingsbeugel van de giekophouder. Na boortjes en een popnageltang geleend te hebben bij de zeilmaker, begonnen. Moeilijk om hem los te krijgen aangezien het lekker gecorrodeerd was.
 

De kop van de giek ging er gelukkig wel makkelijk af. Nieuwe erop en alles weer vastpoppen.  Ook werden de doorvoeren van de achterpreekstoel losgemaakt, opgekrikt, gekit en getapet en weer vastgezet. Ze waren iets aan het lekken. Uiteraard kregen we van Hans weer een uitstekende maaltijd geserveerd. Biefstuk, gamba’s en nog veel meer.

Een goed bestede dag. Vrijdags stond in het teken van opruimen voor Hans en René en de boot schoonmaken voor de komst van de vrouw aan boord. Hij zag er weer spik en span uit van binnen. Simone arriveerde tegen vijf uur. Fijn dat ze er weer is. Hans en René laden de spullen weer in en vertrokken gelijk weer naar Nederland. Met de windvoorspelling in de race van Alderney, blijven we morgen ook nog liggen. Kan Simone ook nog acclimatiseren.

Zaterdags zijn we dan ook al een flink stuk fietsen langs de kust, richting Cap de la Hague. (26 km). ‘s Avonds hadden we met de hele groep een heerlijke bbq op de kant.

Morgen vertrek naar Guernsey. 


Tags


You may also like

17 maart poetsen

17 maart poetsen

Schoonmaak en Anti-fouling

Schoonmaak en Anti-fouling
Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}