1 juni Vlissingen – Duinkerken

Om 9 uur was het hoog water Vlissingen, mooie tijd om te vertrekken. Stroom mee, volgens de berekeningen tot ca. 17.00 uur. Bij voldoende snelheid tot aan Duinkerken. Bijna gelukt, laatste stukje toch stroom tegen. Eerste uur gemoterd, veel te weinig wind en ook nog achterlijk. Geleidelijk draaide de wind naar het noorden en was er te zeilen. Al spoedig de gennaker erbij en daar de rest van de dag mee gevaren. Van 10.00 tot 17.00 uur. Gemiddeld zo’n 5 knopen over de grond. Toch uiteindelijk nog heerlijk gezeild. Rond 18.30 plagen we vast in Duinkerken. Morgen is de planning Dover. Zeer weinig wind dus dat wordt motoren vrees ik. 

Logstand 10331 Nm. Motoruren  860 hr. 

Tags


You may also like

17 maart poetsen

17 maart poetsen

Schoonmaak en Anti-fouling

Schoonmaak en Anti-fouling
Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}