31 juli Fecamp – Ouistreham

Vandaag weer vertrokken richting Ouistreham een bekende plaats uit De slag om NormandiĆ«. De beroemde Pegasus bridge. Eerst nog ernaartoe. Weinig wind en tegenstroom in het begin, dus motoren. Eerst flink de zee op om ons vrij te varen richting Ouistreham. Ter hoogte van Cap de Antifer konden we lekker zeilen. Net voor de Seine Baai ging de gennaker in top, die kon mooi zo’n drie uur blijven staan, dat scheelde toch wel een Ć” twee knopen snelheid. Er lagen veel zeeschepen voor anker, telde er zo een stuk of achttien. Om 17.00 uur voeren we de havenmonding binnen, waar we helaas nog even geduld moesten hebben om door de sluis te kunnen. Deze draait alleen rondom hoogwater. Uiteindelijk de haven in voor een mooi plekje. Heerlijk in de zon.

Vandaag weer een fantastisch mooie zomerdag met lekker wat wind gehad. Zo moet het zijn.
Logstand 9534 Nm. Motoruren 789,9 hr. 


Tags


You may also like

17 maart poetsen

17 maart poetsen

Schoonmaak en Anti-fouling

Schoonmaak en Anti-fouling
Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}