30 juli Dieppe -Fecamp

‘S Morgens vroeg Thomas en Simone van boord gegooid, want ik wilde op tijd vertrekken. 10.00 op zee richting Fecamp.  Solo dus, sorry, wel met Mia, onze scheepshond. De eerste lange zeetocht. Er stond in het begin niet veel wind, een klein stukje motoren. Daarna lekker zeilen, alhoewel het niet bezeilbaar was. Afstand was ongeveer 30 mijl, maar er daadwerkelijk 42 gevaren.  Kruisen dus. Voor de kust van Saint Valery en Caux was in een keer mijn snelheid weg. Wist in eerste instantie niet wat er aan de hand was, nog met de gropro onder water proberen te kijken, maar zag niets. Uiteindelijk grootzeil laten zakken en motor in z’n achteruit. Was eerst niet zo happig op om de motor te starten, want er kan wel een net in zitten. Toch gestart en achteruit gevaren, toen kwam er een visvlaggetje tevoorschijn, toch er een gemist en de lijn voor de kiel gehad. Gelukkig opgelost, maar we waren zo drie kwartier verder. Uiteindelijk het laatste boxje in Fecamp gehad. Het paste net naast die Engelsman. Simone was nog steeds onderweg, na problemen te hebben gehad met haar voorwiel. ‘S Avonds maar eerst eens lekker gegeten, als begin van de vakantie.

Logstand 9534 Nm. Motoruren 789,9 hr.


Tags


You may also like

17 maart poetsen

17 maart poetsen

Schoonmaak en Anti-fouling

Schoonmaak en Anti-fouling
Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}