4 t/m 7 juni St.Annaland – Vlissingen

IiSamen met Isabel het weekend begonnen. Het was behoorlijk mistig zaterdagochtend. Niet veel wind. Na een tijdje gezeild, gemoterd en gemoterzeilt te hebben konden we na de Zeelandbrug lekker zeilen. Weliswaar met de stroom tegen.  Uiteindelijk ingecheckt bij Roompot marina. Daar heerlijk gewandeld met Mia, die ook mee was. Lekker over het strand.

Logstand. 3058,1 Nm motorstand 760,5 hr.

5 juni
Om 07.30 los van de wal. Planning om om 08.00 uur door de sluis te gaan. Helemaal gelukt. Noord 4 bf. Een fantastische koers. Hoge snelheden. De wind draaide in de loop van de ochtend meer naar noordoost wat weer een geweldige koers en wind opleverde langs de kust van Walcheren. 11,2 knoop was de max. Snelheid. Prachtig weer inmiddels. Om 11.30 lagen we vast In de Michiel de Ruyter haven in Vlissingen. ‘S middags lange wandeling gemaakt langs het strand. Op het strand waren eredivisie beach volleybalwedstrijden. Superleuk.

Logstand 3083,2 Nm. Motoruren 761,6 hr.

6 juni
Om 12.00 uitgevaren ivm de drempel voor de haven. 2 hr voor tot 2 hr na Lw gaat het niet lukken. 
Vervolgens links uit de Westerschelde op, richting Middelburg. Helaas draaide de Schroebrug maar een paar keer per dag. Dat betekende dus wachten. Uiteindelijk Middelburg bereikt. Heerlijk gelegen. Vol getankt en twee mooie zitkussens aangeschaft. Eindelijk. Heerlijk gegeten in het clubhuis van de WV Arne.
Logstand 3089,0 Nm. Motoruren 761,7 hr.

 

7 juni
Om 9.10 door de brug in Middelburg, op naar Veere. Even gewacht voor de sluis.
Na de sluis de zeilen omhoog, veel wind was er echter niet. Op het Veerse meer is het slingeren, dus snel hadden we de wind pal tegen. Zeilen weer naar beneden. Pas na de sluis naar de Oosterschelde konden we lekker zeilen. Lekker gevaren tot aam St. Annaland.

Logstand  3119   nm.  Motorstand  767 hr.


Tags


You may also like

17 maart poetsen

17 maart poetsen

Schoonmaak en Anti-fouling

Schoonmaak en Anti-fouling
Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}