Winterklaar maken 2015

Het weekend van 10 en 11 en 17 en 18 oktober weer gebruikt om de boot weer winterklaar te maken

Begonnen met de zeilen te verwijderen en netjes in te pakken, die gaan mee naar huis.

Onlangs twee nieuwe Victorn 165 Ah accu’s ontvangen en deze ook in de boot geplaatst en aangesloten. De oude moeten nog opnieuw aangesloten worden als tweede powerbank. Dan kunnen we langer zonder stroom. Lekker ankeren.

Ook de verwarming weer teruggeplaatst die afgelopen week bij TCC in Numansdorp gerepareerd is. Super service.

de 11e de motor weer winterklaar gemaakt. Nieuwe olie, nieuwe olie- en brandstoffilters en het buitenwaterkoelsysteem voorzien van anti vries. Ook de impeller uit voorzorg vervangen (na 726 motoruren) Hij zag er echter nog prima uit.

Het weede weekend was de buitenboel aan de beurt. de reling er weer af. houder voor de joon verwijderd en nog een keer goed schoongemaakt.
Vervolgens ettelijke lijnen onder de boot doorgehaald voor het dekkleed. Altijd een pokkewerk. Er werd slechter weer voorspeld dus maar doorgegaan totdat ik het dekkleed er helemaal los overheen had liggen. Morgen verder.
Op zondag alles aangeslagen en strak getrokken. Veel knieen werk. Vermoeiend. Eindresultaat is er toch weer. Goed beschermd tegen de winterse invloeden.

Vlak voor vertrek het toilet en de gootstenen allemaal nog met anti vries bewerkt.
Hierna alles afgesloten en op naar Bruinisse, waar ik twee IS40 instrumenten in kon wisselen tegen twee B&G instrumenten. Ook weer superservice van AML uit Bruinisse.


Tags


You may also like

17 maart poetsen

17 maart poetsen

Schoonmaak en Anti-fouling

Schoonmaak en Anti-fouling
Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}