15 augustus Duinkerken-Zierikzee

Het was vroeg dag vandaag. Vertrek gepland om 06.00 uur. De rest van de groep die naar Ijmuiden moest vertrok al om 05.00 uur. Tot aan de Trappegeer moesten we in ieder geval de stroom meehebben. Dit lukte prima. Er trokken ondertussen diverse luchten aan ons voorbij. Onweersflitsen aan de horizon. Wonderwel voeren we er steeds tussendoor. Tot voor Zeebrugge hadden we wisselende wind, van 5 knopen tot 12 knopen. Na Zeebrugge ging de wind wind flink doorstaan. Tot de kentering voor de Roompot hadden we stroom tegen. Met een vaartje van ruim 10 knopen stoven we de Roompot in. Fantastisch gezeild. Voor de sormvloedkering stonden er flinke kuilen ivm stroming tegen wind. Uiteindelijk veilig de pieren van de Roompotsluis binnengevaren. Ivm de meegaande stroom en de mooie wind besloten door te varen naar Zierikzee. Hier waren we rond 18.00 uur. Moe maar voldaan. Hier heerlijk naar de pizzeria geweest.
Morgen het laatste stukje naar St. Annaland.
LOGSTAND 7570 nm. MOTORUREN 673,2 hr

Videoimpressie van Dover naar St. Annaland door Peter Meulenberg.


Tags


You may also like

17 maart poetsen

17 maart poetsen

Schoonmaak en Anti-fouling

Schoonmaak en Anti-fouling
Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}