14 augustus Dover-Duinkerken

Vandaag vertrokken om 13.00 uur uit Dover. Later dan gepland, want toen we nog net achter de pieren lagen begon het te regenen (storten), stormen en te onweren. De lucht was pikzwart. Buiten de pieren zag je de inslagen in de zee. Gelukkig waren we nog binnen.
Eenmaal buiten stond er een heerlijke wind om over te steken. Eindelijk lekker halve wind. De stroom dood varen tot de kentering. Halverwege de snelweg ging de stroom melopen naar het oosten. Met 8, 9 knopen stoven we op Duinkerken af. Een paar mijl voor Duinkerken kregen we hem steeds meer van achteren. (dit zijn we gewend zo onderhand ) Uiteindelijk heerlijk gezeild.
LOGSTAND 7495 nm. MOTORUREN 665,5 hr.

 

 


Tags


You may also like

17 maart poetsen

17 maart poetsen

Schoonmaak en Anti-fouling

Schoonmaak en Anti-fouling
Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}