16 augustus Boulogne – Nieuwpoort

Vandaag op een normale tijd vertrokken, om 10.00 uur. Uiteraard om de juiste stroom mee te pakken, voornamelijk bij Cap Grinez. Na de kaap kwam de wind helaas pal van achteren, wat voor onze boot niet de meest gunstigste koers is. Toch uiteindelijk de Gennaker maar gezet en voor deveine weggekruist. Niet ideaal. De snelheid was echter wel goed. In de Trappegeer ging her even heel snel. De koers moest meer in de wind gelegd worden. Op een gegeven moment knapten te schackels los?! Een schoot verdween in het water. Helaas. Om 18.30 liepen we Nieuwpoort binnen. Een biertje en toen lekker gegeten aan boord. ‘s Avonds nog even een rondje door Nieuwpoort gemaakt. Logstand 4678 Nm. Motoruren 423,2 uur.


Tags


You may also like

17 maart poetsen

17 maart poetsen

Schoonmaak en Anti-fouling

Schoonmaak en Anti-fouling
Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}