06 augustus L ‘Aber Wrach – Morlaix

Vanmorgen om 10.00 uur vertrokken, het Aber uit. Lekker windje aan de wind, maar buiten moesten we 180 graden de andere kant op, dus wind mee. Nooit lekker met nog steeds een wilde zee. Zaten wel golven van 2 meter tussen. Dus wat meer wegkruisen voor de wind. Met Gennaker liepen we tegenstrooms toch nog 5,5 over de grond en 7,5 à 8 door het water. Tussendoor even gestreken voor een langstrekkende bui. Daarna weer gehesen. Bij een gijp manoeuvre ging het mis, de Gennaker draaide zich zeker 5 à 6 keer rond de voorstad. Met zo’n 15 knopen wind is dat geen pretje. Gelukkig hadden we ruimte om voor de wind weg te lopen. Het kostte ruim een uur al mijn krachten om hem te ontwarren. Gelukkig is samen met de hulp van Thomas en Isabel gelukt. Vlak voor Isle de Batz hadden we hem ontward. Daarna het grootzeil en de fik weer gehesen en stoven we met 9 knopen langs Isle de Batz. Het laatste stuk naar de Ingang van Morlaix trok de windig wat extra aan en spoten we naar binnen. Langzaamaanvarend voeren we de rivier op die net aan het vollopen was. We moesten nog een uurtje wachten voordat het lock van de haven draaide. Om 09.45 uur lagen we vast. Logstand 4287. Motoruren 389,7 uur.


Tags


You may also like

17 maart poetsen

17 maart poetsen

Schoonmaak en Anti-fouling

Schoonmaak en Anti-fouling
Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}