20+21 juli Boulogne – Cherbourg

Op 20 juli om 05.00 uur vertrokken vanuit Boulogne. Het leek eerst helemaal niet te waaien, maar er stond toch tussen de 10 en 13 knoop. Perfecte wind voor onze Hanse. Totala afstand die wij gevaren hebben was 164 Nm(rechte lijn zou 140 Nm zijn). De laatste 30 a 40 Nm stond er bijna geen wind  meer, dus moest helaas de motor weer aan. De nacht was weer schitterend op het water. Helder, geen maan, een geweldige sterrenhemel., vallende sterren en satellieten. Achterover in de kuip liggen en de sterrenhemel bekijken is een bijzondere ervaring. Hier midden op het kanaal heb je totaal geen lichtvervuiling zoals je zelfs midden op de Noordzee nog hebt. Na 28 uur (om ca. 10 uur) kwamen we in Cherbourg aan, waar een heerlijk zonnetje ons begroette. Gelijk de tank maar weer volgegooid, zijn we daar voorlopig ook weer vanaf. (70 liter erbij, voor 35 motoruren).Het gevoel van vakantie begint hier pas echt te komen. Huub is gelijk vertrokken. Hij zou eerst met de trein gaan, maar Laurens van de Scheer moest dringend naar huis en had een auto gehuurd. Hier kon hij en Martijn van de Twister mooi mee mee rijden.Gelijk de tank maar weer volgegooid, zijn we daar voorlopig ook weer vanaf. (70 liter erbij, voor 35 motoruren). Logstand  3896 Nm, motoruren 249 Hr.


Tags


You may also like

17 maart poetsen

17 maart poetsen

Schoonmaak en Anti-fouling

Schoonmaak en Anti-fouling
Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}