28 juli Queensborough – Londen

We moesten om 11.50 in Londen zijn, ivm de opening van het lock voor de St Katharines Haven. Dus vroeg vertrek vanuit Queensborough. Simone moest eerst nog naar de wal met haar bagage. Dus in het bootje en naar de steiger, want we lagen aan een mooring. De havenmeester hadden we nog niet gezien, dus die houdt het liggeld van ons tegoed. Het eerste stuk konden we nog lekker zeilen de Thames op, maar uiteindelijk moest toch het ijzeren zeil er weer op. Met een flinke vloedstroom werden we de rivier op gezogen. De Galatea was al een uurtje eerder weggegaan, omdat die niet zo snel op de moter kunnen varen. Onder de Queen Elizabeth brug gingen we over op kanaal 14 en op naar de Thames Barier, een waterkering voor extreem hoog water. Uiteindelijk kwam de skiline van Londen in Zicht. Het laatse stuk tot de Towerbridge is zeer slingerig. Je gaat oa helemaal om het Milennium Dome heen, bekend van een James Bond film. Precies op tijd kwamen we aan bij de ingang van de haven om naar binnen geschut te worden. We konden mooi met de 5 boten bij elkaar liggen. Bestemming bereikt.
Positie: 51.30.396N- 000.04.257W  Logstand: 2799 Nm   1025 Mb


Tags


You may also like

17 maart poetsen

17 maart poetsen

Schoonmaak en Anti-fouling

Schoonmaak en Anti-fouling
Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}