7 augustus: Cherbourg – St. Vaast

49.38.825N – 001.36.011W naar 49.35.220N – 001.15.765W    30 mijl

’s Morgens om 6 uur losgegooid voor de tocht naar St. Vaast(30 mijl). Het was nog redelijk donker. Nog niet zo veel wind. Buiten stond een 10-12 knopen wind. Gennakertijd. Voor de wind weggekruist richting Point de Barfleur. Hij liep weer fantastisch, 10-11 knopen over de grond. Na Point de Barfleur begon de stroom wat tegen te staan, echter nog goed te bezeilen. We moesten wel voor 11 uur bij de sluis zijn, anders konden we er pas met volgend hoog water in. Dus voor het laatste uurtje maar weer de motor erbij aan. Weer een andere haven. Het was markt vandaag dus direct de wal op en langs de kramen. Het was er wel druk ineens.


Tags


You may also like

17 maart poetsen

17 maart poetsen

Schoonmaak en Anti-fouling

Schoonmaak en Anti-fouling
Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}