6 augustus Guernsey – Cherbourg

49.27.383N – 002.32.939W naar 49.38.825N – 001.36.011W    55 mijl

Vandaag is de Alderney Race aan de beurt. Vertrokken om 13.00 uur vanuit St. Peter Port. Direct een rif gestoken, want er stond een behoorlijke puist wind. Het was gelukkig ruime wind. We hadden het zo uitgerekend dat we 7 uur stroom mee zouden hebben voor een tocht van 45 mijl. We kwamen vlak langs Cap de la Hague, waar het zeer ruw water werd. Door de stroom werden we mooi naar buiten gezet. 11,5 knopen op de teller en het was geeneens springtij. Dan staat hier zo’n 9 knopen stroom mee. Na goed 6,5 uur kwamen we in Cherbourg aan. Geen slecht gemiddelde voor een tocht van 45 mijl. Op het palaver besloten dat we naar St. Vaast zouden gaan. Vertrek 6 uur ’s morgens. Rudy moest Joost en Lotte op de trein zetten en kwam dus een tij later naar St. Vaast.


Tags


You may also like

17 maart poetsen

17 maart poetsen

Schoonmaak en Anti-fouling

Schoonmaak en Anti-fouling
Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}