10 augustus Fecamp – Boulogne

49.45.770N-000.21.940E naar 50.43.444N-001.35.976E     87 mijl

Vanmorgen uit Fecamp vertrokken. Een uurtje later dan de Twabak, in verband met de diepgang van de schepen. Er stond een redelijke hoeveelheid wind, die in de loop van de tocht maar toe zou nemen. Erst met 1 rif en later met 2 riffen in het grootzeil. Bakstagwindje. De Hanse liep fantastisch. Door de zelfkerende fok konden we niet plat voor het lapje, maar kruisend voor de wind. Gijpen ging goed en beheerst. Doordat we een uurtje later uit Fecamp moesten vertrekken, kregen we voor Boulogne helaas toch nog flink de stroom tegen. Een plaatsje gevonden vlak bij de dieseltank. Het was laag water en dus moeilijk aan te lopen. Maar toch gelukt.


Tags


You may also like

17 maart poetsen

17 maart poetsen

Schoonmaak en Anti-fouling

Schoonmaak en Anti-fouling
Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}