1 augustus Lezardrieux – St. Malo

48.47.340N – 003.05.892W naar  48.38.931N – 002.01.328W    51 mijl

Vertrek om 5.30 uur. Het was nog donker om de rivier af te zakken naar zee. Langzaamaan begon het licht te worden. Drie boten besloten om het eiland Isles de Brehat af te snijden, dit scheelde 5 mijl. De meesten gingen toch maar rechtdoor de open zee op. De hele bemanning lag nog op één oor. Na de uiterton ging het even heel snel, meer dan 10,5 knp over de grond. Vervolgens stuurautomaat aan, heerlijk een eitje gebakken en een kopje koffie gemaakt en genoten. Later hebben we ook nog een paar uur de gennaker kunnen gebruiken, alhoewel de wind later teveel achterlijk inkwam om hem goed te gebruiken. De aanloop is toch wel verwarrend van St. Malo. Als het hoogwater is ziet het er anders uit als bij laag water ( zo staat het op de kaart), toch weer gehaald. Wij kwamen als vierde binnen en gingen rechtstreeks naar de haven met de “poepslurper”. Daar zijn we toch weer 2 uurtjes zoet mee geweest. Het eerste apparaat was de rubberen manchet gescheurd, dus die zoog niet lekker. De tweede was de aanlsluiting niet juist. Ze hadden allemaal een 11/2 aansluiting, en wij een iets kleinere. Waarom Hanse deze gemonteerd heeft is mij een raadsel. In Nederland paste het al niet vlekkeloos, en hier ook al niet. Uiteindelijk lagen we met 6 boten in deze haven, want de sluis draaide niet meer ivm het getij.


Tags


You may also like

17 maart poetsen

17 maart poetsen

Schoonmaak en Anti-fouling

Schoonmaak en Anti-fouling
Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}