26 juli Alderney

49.43.602N- 002.11.743W

Vandaag dag 10, maandag op Alderney doorgebracht. ’s Morgens wilden we wel aan een mooring gaan liggen, dus trachten we ons anker op te halen. Deze bleek muurvast te zitten. Hier zijn we wel een paar uur druk mee geweest. Zelfs al met de havenmeester afgesproken dat de ketting de volgende morgen maar doorgezaagd mest worden. Of misschien toch een duiker laten komen (het was wel 12 meter diep). Kosten ca. 200 a 300 pond. Toen het water wat meer gezakt was, hebben we nog een poging ondernomen, totdat Isabel het anker in het krakheldere water zag. Hij zat vast achter een kabel. Door een klein ankertje te bruiken hebben we de kabel omhoog gehoden en het grote anker weer laten zakken, zo kwam hij weer vrij. Super. Daarna verhaalt naar een Mooring en de rest van de dag op Alderney doorgebracht. Gefiets en gelopen, want de fiets was stuk. Heerlijk gegeten en ’s Avonds weer naar de boot. Het is wel een baai waar je ontzettend last hebt van de Swell. Je ligt de hele dag en nacht te draaien en te wiebelen. Simone is misschien daardoor niet in haar goede doen. Morgen aan het eind van de ochtend vertrek naar Guernsey.


Tags


You may also like

17 maart poetsen

17 maart poetsen

Schoonmaak en Anti-fouling

Schoonmaak en Anti-fouling
Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}