22/23 juli Eastborne – Cherbourg

50.47.134N – 000.19.922E  naar  49.38.825N – 001.36.011W    114 mijl
´s Avonds om 10 uur vertrokken uit Eastborne om 2 tijen mee en een tij tegen te hebben naar Cherbourg. Qua wind begonnen we nog goed met een lekker winde, echter na een paar uur gevaren te hebben zakte de wind compleet in. De motor moest wederom bijgezet worden. Veel te veel. Na een enerverende nacht met veel passerende vrachtschepen en ferry´s (33 knopen snelheid) om ca. 17.00 uur aangekomen in Port de Chanterije in Cherbourg. Gelijk de diesel aangevuld en twee nachten betaald. Simone en Isabel zouden snel arriveren, waarna mijn opstappers, Cornelieke, Jaap en Hans met mijn auto weer naar Nederland vertrokken. Nu kon de vakantie met ons gezien pas echt beginnen. We zijn benieuwd hoe de nieuwe bemanning het zal vinden. ´s Avonds het palaver voor de oversteek naar Alderney. Hierbij moeten we de Alderney race passeren, waar een stroomsnelheid tot 10 knoop voor kan komen. We zullen zien.

Tags


You may also like

17 maart poetsen

17 maart poetsen

Schoonmaak en Anti-fouling

Schoonmaak en Anti-fouling
Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}